BLOG @ WEBSITE

JANA DUIT DENGAN BLOG @ LAMAN SESAWANG

Tahukah anda bahawa, blog atau laman sesawang merupakan cabang paling besar dalam menjana pendapatan online di dunia pekerjaan internet. Namun berapa ramaikah yang menggunakan platfom ini untuk tujuan itu.

Pasti ramai yang menjawab mereka sudah mempunyai blog atau laman sesawang namun mereka tidak memperoleh apa-apa pendapatan melaluinya. Perkara ini normal kerana ramai yang memiliki blog atau laman sesawang tetapi tidak ramai yang tahu menggunakan blog atau laman sesawang sebagai platfom menjana pendapatan.

Beberapa tips yang perlu seseorang blogger itu tahu ialah

  • Sabar kerana ia mengambil masa untuk melihat hasil pendapatan anda.

  • Sensasikan blog atau laman sesawang anda dengan memasukkan cerita atau isi yang kreatif dan unik kerana ia adalah faktor utama untuk orang lain membuka blog atau laman sesawang anda dan memudahkan “search engine” mencari blog atau laman sesawang anda.

  • Atau jelmakan blog atau laman sesawang anda sebagai kedai jualan online. Ia pasti berbaloi.

Bagaimana Hendak Memulakan Blog Atau Laman sesawang?

Banyak laman sesawang menawarkan untuk membuat blog atau laman sesawang. Anda boleh memilih untuk blog platfom percuma atau blog platfom berbayar. Dua blog platfom percuma adalah:Dengan menggunakan blog platfom ini anda sudah boleh memulakan perjalanan anda sebagai seorang blogger dan seterusnya menjana pendapatan anda melaluinya. Samada menjadikan blog anda sebagai blog peribadi, blog komentar, blog pengkongsian iklan atau blog jualan online.

Namun, sekiranya anda ingin menjana pendapatan yang lebih besar dan lumayan. Anda perlu menaik taraf blog anda kepada platfom berbayar iaitu mengubah kepada domain sendiri. Antara platfom berbayar yang menyediakan servis murah menukar kepada domain blog adalah:Bagaimana Menjana Pendapatan Melalui Blog Atau Laman sesawang?

Terdapat program atau “tools” yang membantu anda menjadi seorang Blogger yang mahir dan seterusnya menjana pendapatan melalui internet. Antara program yang saya cadangkan adalah:

  • Rahsia Blog Menjana Pendapatan – e-book yang memberikan anda kaedah dan cara-cara lengkap dalam mengendalikan blog laluan rangkaian termudah dan seterusnya menjana duit anda.

  • AskBoy e-book beserta pakej lengkap blog + hosting + domain + setup + hikmat nasihat, berbaloi memilikinya kerana ia jalan mudah membantu anda menjana pendapatan yang lumayan melalui blog atau laman sesawang.

  • MaxBlogPress Ninja Affiliate WordPress Plugin – “software plugin” yang menukar “keywords” secara automatik pada blog anda kepada rangkaian affiliate untuk menjadikan duit masuk. Juga mengurus “track”, “cloak” dan bilangan rangkaian affiliate pusat lokasi MaxBlogPress Ninja Affiliate. “Software plugin” yang amat diperlukan oleh setiap blogger untuk menjana pendapatan tunai yang lumayan.

Anda juga boleh muat turun “software plugin” percuma MaxBlogPress melalui rangkaian ini:

-          MaxBlogPress Home Page 

-          Different Posts Per Page 

-          MaxBlogPress DealDotCom Widget 

-          BlogRush Click Maximizer

-          MaxBlogPress Unblockable Popup

-          MaxBlogPress Ping Optimizer

-          MaxBlogPress Stripe Ads

-          Psychic Search

-          MaxBlogPress Favicon

-          SEO Post Link 

-          Duplicate Post Checker
 
-          Max Banner Ads

-          MaxBlogPress Optin Form Adder


Jadilah Seorang Blogger Yang Mahir

Bila anda sudah menjadi seorang Blogger, anda sudah mula memperoleh pendapatan melalui internet iaitu dengan blog atau laman sesawang anda. Hanya perbaharui dengan kreatif dan unik, atau menjual barangan secara online, duit akan terus masuk ke akaun anda.

Rangkaian ini juga dapat membantu anda bagaimana untuk menambahkan lagi pendapatan melalui internet:


Terserah pada anda. Hanya membaca tips ini atau lakukan sekarang. Anda pasti boleh.

Jangan lupa mendaftar akaun Paypal anda. Daftarlah segera dengan klik di sini dan anda selangkah ke dunia pekerjaan internet.


* Moga blog ini membantu anda dalam melayari dunia pekerjaan internet. Hantarkan komen atau cadangan kepada saya dan kongsikan dengan yang lain.


2 comments:

Anonymous said...

thanks bro, info yang baik ni.

egreen said...

sama2, untuk berkongsi ilmu dan pengalaman...