PANEL KAJIAN

SERTAI DAN TERIMA GANJARAN


Panel kajian berbayar adalah salah satu program yang baik untuk anda sertai kerana ianya percuma untuk daftar.

Namun terdapat sebilangan kecil laman direktori yang meminta anda untuk membayar yuran seumur hidup. Dengan sedikit bayaran itu mereka akan memberi anda banyak rangkaian panel kajian berbayar di bawah kelolaan mereka.

Dengan hanya menjawab soalan kaji selidik yang di e-mel kepada anda, anda akan diberi tunai atau ganjaran hadiah seperti voucer belian dan lain-lain.

Walaubagaimanapun, bayaran yang diterima dengan menyertai panel kajian berbayar ini tidaklah banyak tetapi ia berbaloi, kerana ia berpandukan kepada seberapa banyak soalan kaji selidik yang akan di e-mel kepada anda dan dengan mempromosikan mereka juga anda akan diberi bonus tambahan. Sertai dan promosikan mereka.

Di bawah ini adalah antara senarai panel kajian berbayar percuma yang terbaik untuk anda sertai:

 • Panel Place – antara panel kajian berbayar yang terkemuka dan melibatkan syarikat antarabangsa berprofil tinggi. Membayar melalui Paypal.

 • Survey Savvy – soalan kaji selidik yang di e-mel dan anda sempurnakan akan dibayar melalui Paypal.

 • Palm Research – selain anda menjawab soalan kaji selidik yang di e-mel, anda juga mungkin dijemput untuk menghadiri forum secara maya.

 • Spider Metrix Panel – memberi ganjaran dalam bentuk kiraan mata yang mana membolehkan anda menebus ia dengan hadiah, vaucer atau tunai.

 • Your Say - juga panel kajian yang memberi ganjaran dalam bentuk kiraan mata yang mana membolehkan anda menebus ia dengan hadiah, vaucer atau tunai.

 • Inbox Dollar – pilih soalan yang ingin anda sempurnakan dan terima bayaran. Juga memiliki kajian lapangan, kajian barangan, analisa video, dan permainan game online. Membayar melalui Paypal.

 • Morvo Research - juga panel kajian yang memberi ganjaran dalam bentuk kiraan mata yang mana membolehkan anda menebus ia dengan hadiah, vaucer atau tunai.


 • Brand Institute – panel ini amat jarang menghantar soalan kaji selidik, namun sekiranya ada bayaran yang diberi cukup lumayan.

 • Acop Survey – sempurnakan soalan kaji selidik, kumpul mata dan tebus bayaran anda dengan Paypal.

 • Survey Head – panel kajian berbayar yang juga anda perlu sertai. Membayar melalui Paypal.

Sekiranya anda ingin menyertai lebih banyak panel kajian berbayar, senarai berikut mungkin akan membantu anda. Panel ini mengenakan sedikit yuran bagi memberikan anda laluan ke pelbagai rangkaian panel kajian berbayar di bawahnya.

 • Paid Survey at Home – terdapat banyak panel kajian berbayar tersenarai di bawah panel ini, namun yuran penyertaan dikenakan sebagai pandaftaran. Sebahagiannya membayar melalui Paypal.

 • Express Paid Survey – terdapat banyak panel kajian berbayar tersenarai di bawah panel ini, namun yuran penyertaan dikenakan sebagai pandaftaran. Sebahagiannya membayar melalui Paypal.

 • Survey Scout – terdapat banyak panel kajian berbayar tersenarai di bawah panel ini, namun yuran penyertaan dikenakan sebagai pandaftaran. Sebahagiannya membayar melalui Paypal.

 • Full Paid Survey – terdapat banyak panel kajian berbayar tersenarai di bawah panel ini, namun yuran penyertaan dikenakan sebagai pandaftaran. Sebahagiannya membayar melalui Paypal.

Sertailah sekarang dan jangan lupa mendaftar akaun Paypal anda untuk memudahkan anda menerima bayaran.


* Moga blog ini membantu anda dalam melayari dunia pekerjaan internet. Hantarkan komen atau cadangan kepada saya dan kongsikan dengan yang lain.


No comments: